Jag heter Julia Mäkkylä och är uppvuxen i Övermark i Närpes. Jag studerar logopedi på magisternivå vid Åbo Akademi i Åbo men just nu befinner jag mig på utbyte i Saitama, Japan. Jag har varit intresserad av Japan så långt jag kan minnas. Det hela började nog med att jag fastnade för anime och sedan det utvecklade jag ett intresse och en kärlek för kulturen, maten och språket. Våren 2016 gjorde jag äntligen det som varit min största dröm – att besöka Japan. Det var en konstig känsla. Att känna sig hemma på ett ställe man aldrig besökt tidigare och jag visste redan efter några timmar att två veckor inte skulle vara nog. Därför är jag nu väldigt glad över att få studera här och uppleva   kulturen på riktigt. Att flytta till ett land på andra sidan jordklotet innebär också en hel del kulturskillnader. Jag vill påstå att jag är relativt bekant med Japans kultur och seder men ibland händer det sig att man gör bort sig och känner sig som en riktig ”gaijin” (någon som inte är från Japan). Kulturskillnader innebär också att börja se saker från nya perspektiv och jag är säker på att denna tid kommer vara lärorik och inspirerande på många nivåer!

Julia Mäkkylä

(student från Närpes gymnasium 2013)

22251025_10212035218333199_304609694_o (1)

Foto: Julia Mäkkylä