Tyska

KURSER:  inga obligatoriska, 9 st fördjupade kurser

LÄRARE: Jenny Lindberg  e-post: jenny.lindberg@narpes.fi

Om du inte har läst tyska i högstadiet kan du börja från grunden i gymnasiet!

DU LÄR DIG:

* ett språk som talas som modersmål av 120 miljoner människor
* att förstå och själv producera både skriftliga och muntliga texter på tyska om ämnen som fritid, intressen, studier, kultur, globalisering, vetenskap, naturen
* att känna en ny kultur och de länder i Europa där tyska talas

HUR JOBBAR DU I TYSKA?

* tar del av teori, övar muntligt och skriftligt, jobbar självständigt och i grupp, tar själv reda på om ämnet, använder digitala hjälpmedel och plattformer t.ex. Didactor
* utvecklar och förbättrar olika strategier för språkinlärning- och användning
* får kontakt med elever i vår partnerskola i Bremen och reser till Bremen på åk 2

I VILKA YRKEN OCH / ELLER UTBILDNINGAR BEHÖVER DU TYSKA?

* språkkunskaper är nyttiga i alla ämnen och yrken! Du vet inte vem dina framtida kollegor eller kunder är, var din arbetsplats kommer att finnas eller vem som blir din nya granne.
* du breddar dina studiemöjligheter utomlands (Tyskland, Österrike eller Schweiz)
* i flera utbildningar, t.ex. på Hanken, krävs det att man läser ett extra främmande språk.
* språk kan ge lönetillägg
* turism (guide, flygbolag), utlandsavdelningen på vilket företag som helst, översättare, tolk, lärare, politik, EU, logistik, bilindustri m.fl.

LÄNKAR:

Läs om vår resa till julmarknaden i Bremen december 2014