Musiklinjens studerande hade möjlighet att välja en temavecka om musik och med en resa till London och Tammerfors. Fyra av dagarna tillbringades i London – med allmän sightseeing och olika musikaliska inslag. De sista två dagarnas program fylldes sedan av Skolmusik i Tammerfors.

Den allra starkaste upplevelsen var absolut konserten i Royal Albert Hall. Vi fick höra Royal Philharmonic Orchestra framföra Verdis Requiem tillsammans med fyra solister och kören Philharmonia Chorus. Dödsmässan var en mycket stark upplevelse, både musikaliskt och emotionellt. Lugna inslag varvades med nästan hotfulla stycken och det hela blev som en berättelse i musikform. Även själva lokalen bidrog till upplevelsen. Den var stor och vacker, med imponerande akustik.

En annan höjdpunkt i London var musikalen Wicked, som vi fick ta del av på Apollo Victoria Theatre. Själva handlingen var det ibland lite svårt att hänga med i då det gick snabbt och på brittisk engelska, men musiken talade sitt tydliga språk! Uppträdandet var felfritt och speciellt orkestern imponerade på oss.

Till sist vill vi lyfta fram Skolmusik i Tammerfors. I London satt vi i publiken och tog del av musik som åhörare, men i Tammerfors fick vi själva stå på scenen. Vi tyckte om alla kompositioner och arrangemang, och det var också roligt att få träffa andra elever och studerande som går på musiklinjer eller har musik som tillval. Fin avslutning på vår musikaliska temavecka!

Övriga programpunkter:

  • promenader i London
  • kända sevärdheter som bland annat Westminster Abbey, Buckingham Palace, Greenwich och Camden Market
  • båttur på Themsen
  • linbana över London
  • besök på Yamahas stora musikaffär.

I musiklinjens temavecka deltog: Santeri Niemi, Isak Heikkinen, Margareta Lassheikki och Tilde Snickars. 

Sammanfattat av Isak Heikkinen och Santeri Niemi